Smart Vision Experience 2020

Smart Vision Experience 2020

In de haven van Rotterdam vindt momenteel een revolutie plaats; digital reality. Bedrijven maken gebruik van augmented reality (AR) in de haven en zijn gestart met digital twinning.

Conferentie

STC Group organiseerde de eerste editie van de Smart Vision Experience in de Lloydzaal – dé conferentie over digital reality in de haven. Dagvoorzitter Jort Kelder sprak met havengerelateerde bedrijven en high-end tech developers over hun concrete toepassingen van digital reality. De essentie was bewustwording van de innovaties welke momenteel in de Rotterdamse haven worden omarmd en wat deze opleveren.

Workshops

Smartvision-01’s Middags gingen de bezoekers uiteen naar verschillende subzalen waar zij workshops konden volgen. Eén van de workshops werd gegeven door Bluf & Controllab Projects:‘De kracht van het trainen met virtual reality (VR) in je eigen digital twin. Case study Tata Steel’. Bezoekers ontdekten hoe Tata Steel Port Talbot met behulp van VR zijn complete Crane Operator training veiliger, efficiënter en kostenbesparend heeft gemaakt. Ook vertelden de twee sprekers over hun eigen digital twin die aan de basis stond van deze interactieve leeromgeving. Ook waarom zij nu vol inzetten op immersive technologieën zoals VR.

Netwerkborrel

Afsluitend aan het programma was er een netwerkborrel met bedrijvenmarkt. Innovators, startups en jonge technische talenten vertelden over de toekomstige mogelijkheden van digital reality en AR. Met een prachtig uitzicht op de Rotterdamse haven was dit een mooie afsluiting van een inspirerende dag.

Al met al was de Smart Vision Experience een groot succes. “Een professioneel opgezette conferentie in een inspirerende omgeving, onder de bezielende leiding van Jort Kelder. De goed voorbereide gevarieerde presentaties, de bedrijvenmarkt en de workshops gaven een prima beeld van de toepassing van digital reality in de haven.”
Henk Oosterwijk, RWS

Op zoek naar een inspirerende locatie voor uw congres, seminar of een andere zakelijke bijeenkomst? Wij zijn u graag van dienst!